2009-09-05 10:48:24• hírek • Szatmár.ro

Közel kétszáz üres hely

Szeptember 3-án és 4-én ismét nyílt gyűlés keretében került sor a megye üresen maradt pedagógusi állásainak betöltésére. Összesen 182 katedrát ezúttal sem foglaltak el.

A szeptember 3-án és 4-én megtartott leosztás viszonylag sikeresnek mondható, bár így is közel kétszáz állás maradt betöltetlen. Az augusztusi leosztáson a 142 megjelent pedagógusból senki sem foglalt el egyetlen szabad állást sem és csupán három pedagógus kérte egyik tanintézményből a másikba való áthelyezését.

A most megtartott leosztáson is azok számára kínáltak üres helyettesítői posztokat, akik a versenyvizsgán ötösön felüli osztályzatot értek el. Megyénkben összesen 685 pedagógus ért el ötösön felüli jegyet a júniusi versenyvizsgán. Az ezen a héten tartott kétnapos leosztás során 189 tanárjelölt kapott katedrát és összesen 182 pedagógusi állás maradt betöltetlen - olvasható a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Sok felkínált állás nem pedagógushiány miatt marad üresen, hanem amiatt, hogy sok tanárjelölt nem szeretne vidéki tanintézményben oktatni - véli Kónya László főtanfelügyelő-helyettes. Ezekre az állásokra a szeptember 8-án és 10-én sorra kerülő leosztáson lehet majd ismét pályázni. Az évkezdésre való tekintettel, remélhetőleg ekkor már szinte teljes egészében elfoglalják a betöltetlen állásokat.


Tanévkezdés előtt újabb leosztásra fog sor kerülni
Tanévkezdés előtt újabb leosztásra fog sor kerülni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: